Over restaurant Bis

Restaurant in het centrum van Utrecht

Restaurant Bis Utrecht is gevestigd in een middeleeuws pand op de Lijnmarkt, in het historisch hart. De Lijnmarkt is de gezelligste en oudste winkelstraat van Utrecht vol met kleine eenmanszaakjes.

Kom naar ons sfeervolle restaurant en geniet van de smaakvolle seizoenskeuken, persoonlijke bediening en prachtig uitzicht op de Domtoren en de Oudegracht.

Ook als je tijdens een dagje uit in Utrecht op zoek bent naar een lekker kopje koffie of een goed glas wijn dan ben je bij restaurant Bis aan het goede adres. Wij hebben een uitgebreide kaart met wijnen uit vele wijnstreken en schenken verschillende wijnen per glas.

Restaurant Bis Utrecht is 7 dagen per week open voor lunch, diner, high tea en tapas of een gezellige borrel! Onze gevarieerde menukaart is perfect voor een relaxed, informeel en uitgebreid diner met vrienden, familie of collega’s.

Ga zitten en onze vriendelijke bediening zorgt voor een gezellige, ontspannen en onvergetelijke beleving bij Bis!

Direct reserveren

 

Geschiedenis

Restaurant Bis bevindt zich in een prachtig monumentaal pand aan de Lijnmarkt, één van de oudste winkelstraten met een rijke geschiedenis.

De Lijnmarkt heeft zijn naam te danken aan de linnenmarkt, die eeuwenlang in deze straat te vinden was. Rond 1900 was de Lijnmarkt, samen met de Choorstraat en Zadelstraat, een van de hoofd winkelstraten van Utrecht.

Zaterdag was de belangrijkste dag van de week, omdat dan ter hoogte van de Bakkersbrug, Choorstraat en Lijnmarkt de pantoffelparade werd gehouden. Tijdens deze parade flaneerde de hele Utrechtse bevolking door de drukke winkelstraten om de prachtige etalages te bewonderen en natuurlijk ook om zelf gezien te worden.

Gelukkig is de intieme sfeer nog steeds behouden op de Lijnmarkt en er zijn nog verschillende historische winkelpuien te bewonderen. Dus neem gezellig plaats op ons terras en kijk zeker ook even omhoog!