Over bis.

Restaurant in het centrum van Utrecht

Restaurant Bis is gevestigd in een prachtig middeleeuws pand op de Lijnmark, aan de Oudengracht. De Lijnmarkt is de oudste en gezelligste winkelstraat van Utrecht vol met kleine eenmanszaakjes en gelegen in het hart van de stad.

Bij Bis kunt u genieten van de smaakvolle seizoenskeuken, persoonlijke bediening en heerlijke wijnen.
Buiten dit alles heeft u ook nog eens een prachtige uitzicht op de Domtoren en de Oudegracht.

Ook als u tijdens een dagje uit in Utrecht op zoek bent naar een kopje koffie met gebak dan bent u bij restaurant Bis aan het goede adres. Er zijn altijd huisgemaakte taarten en er wordt ook een High tea geserveerd op reservering.
Liever wat sterkers? Buiten de uitgebreide wijnkaart en lekkere biertjes werkt Bis met verschillende gedistilleerde dranken van kleine huizen.

Het restaurant is 7 dagen per week open voor lunch, diner, high tea of een gezellige borrel! De gevarieerde menukaart is perfect voor een relaxed, informeel en uitgebreid diner met vrienden, familie of collega’s.

Ga zitten en de vriendelijke bediening zorgt voor een gezellige, ontspannen en onvergetelijke beleving bij Bis!

Direct reserveren

Geschiedenis

Restaurant Bis bevindt zich in een prachtig monumentaal pand aan de Lijnmarkt, één van de oudste winkelstraten met een rijke geschiedenis.

De Lijnmarkt heeft zijn naam te danken aan de linnenmarkt, die eeuwenlang in deze straat te vinden was. Rond 1900 was de Lijnmarkt, samen met de Choorstraat en Zadelstraat, een van de hoofd winkelstraten van Utrecht.

Zaterdag was de belangrijkste dag van de week, omdat dan ter hoogte van de Bakkersbrug, Choorstraat en Lijnmarkt de pantoffelparade werd gehouden. Tijdens deze parade flaneerde de hele Utrechtse bevolking door de drukke winkelstraten om de prachtige etalages te bewonderen en natuurlijk ook om zelf gezien te worden.

Gelukkig is de intieme sfeer behouden op de Lijnmarkt en er zijn nog verschillende historische winkelpuien te bewonderen. Dus neem gezellig plaats op het terras van Bis en kijk dan even omhoog om de geschiedenis te ervaren!